29 juni 2021

Workshops Schilderen & Collage
'Objet d'amour' is prachtig Frans voor een geliefd voorwerp. Het is ook het thema in de workshop-reeks Schilderen & Collage van stichting Stoute Schoenen. In het kader van De buurt als museum in Tilburg-West nemen ouderen uit de wijk deel aan de workshop-reeks bij WIJ West. Het creatief proces wordt begeleid door docent Jessica Donders. Doel van de workshops is het verbeelden van het verhaal achter een betekenisvol voorwerp. Van een lampje uit India tot een schoorsteenvegersattribuut.

Spannend
Eerst schetsen de deelnemers nog voorzichtig hun ideeën op het grote canvas, maar in de tweede les gaan ze 'voor het echie' met verf. Er worden kleuren gemengd, altijd spannend, en dan gaat iedereen los met compositie en achtergrond. Maar niet voordat ze nog even ondergedompeld werden in wat kunstgeschiedenis. Bij Stoute Schoenen doen we de dingen namelijk nooit zomaar...

Amour... amour...
In de laatste workshop leggen de deelnemers, vol liefde voor hun gekozen voorwerp, de laatste hand aan hun kleurrijke schilderijen. Wie goed kijkt, ziet het 'hoedje van mijn moeder' dat op het schilderij staat in de achtergrond liggen. En ademt het kleurrijke huizenschilderij niet gewoon Afrika? We zijn bijna klaar voor de opening van de expositie in WIJ West op 2 april, als onderdeel van De Buurt als Museum. Dat wordt prachtig!

Workshops: Schilderen & Collage
Docent: Jessica Donders
Locatie: WIJ West

0 reactie(s)

Schrijf een reactie


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.