5 juli 2022

Kennismaking en duo’s

Een maand geleden vond de eerste contactdag plaats van de leerlingen uit groep 8, van B.S. Antares met de ouderen van Stoute Schoenen. Een speciale dag met kennismakingen tussen jong en oud. Dit gebeurde in serviceflat de Duynsberg. De bedoeling was om duo’s te vormen, van een leerling met een oudere. Zij zouden voor elkaar een schilderij gaan maken, naar aanleiding van het verhaal achter hun meegebrachte persoonlijke objecten.

Cadeau’s uitwisselen

Eindelijk was de dag daar. Na een maand hard werken en zwoegen gingen de deelnemers elkaar weer ontmoeten.

Vol verwachting zaten de oudere deelnemers met hun kunstwerk voor zich te wachten, op de leerlingen, hun duomaatje!
Al snel ging de deur met een grote zwaai open in de atelierruimte en kwamen de leerlingen al giechelend binnen met hun kunstwerk onder de arm, spannend!

Om het nog spannender te maken werden de duo's tegenover elkaar aan tafel geplaatst met ieders persoonlijk kunstwerk omgedraaid op tafel.
Om en om hebben de jong-oud duo's elkaars prachtig werk gepresenteerd en aan elkaar cadeau gegeven.
Het was verrassend en ook ontroerend om te zien, hoe ieder meer dan zijn best had gedaan, op zijn of haar "kunstcadeau".
Over en weer zag je de gezichten oplichten, als ze hun verhaal herkenden in de schilderijen. Maar vooral door de persoonlijke manier waarop hun hun eigen verhaal/object door de ander verbeeld was.
Iedereen was blij verrast en er gingen, over en weer, mooie complimenten over tafel.

Hier enkele gehoorde reacties:
Bij het schilderij met Mexicaanse invloeden:
"Wat heeft u dat goed gedaan, als u nog nooit heeft geschilderd".

Of op het schilderij van het overleden hondje van een oudere deelnemer, met als titel: Koningshond
" Erg fantasievol zo, met een mensenlichaam en een hoofd van een teckel, grappig!"

Feestelijk

Het kon niet anders dan, dat deze geslaagde ochtend feestelijk en kletsend werd afgesloten met ranja en cakejes voor de leerlingen en voor wie wilde koffie of thee.

Als bijzondere herinnering aan deze ochtend werden alle duo's op foto vastgelegd.

Kom ook naar "De Duynsberg" om deze prachtige kunstwerken te bewonderen van 8 juli tot 22 juli, waar ze tentoongesteld staan voor de ramen van het restaurant (vanaf de straatkant) als onderdeel van de wandelroute van Buurt als Museum.